5 prikkelende vragen: "Als moeder en dochter bij de GGD".

27 juni 2024

Als GGD zijn wij er voor inwoners van de regio Limburg-Noord en zetten wij ons dus ook in voor het gezin. Een mooie kans om onze collega’s Connie en Rianne eens aan het woord te laten. Naast dat zij collega’s zijn, zijn zij ook moeder en dochter. We spraken Connie en Rianne in het kader van het werken voor onze GGD. 

Hoe zijn jullie bij de GGD terechtgekomen?

Connie: Ik werkte eerst als verzorgende IG bij de Zorggroep. Intern was er toen een vacature als consultatiebureau-assistente. Daar heb ik op gesolliciteerd en ben toen bij de GGD komen werken. 

Rianne: Ik zag de vacature voor Communicatieprofessional en was meteen enthousiast. Van mijn moeder had ik al eens eerder gehoord dat het communicatieteam binnen de VRLN een heel leuk team zou zijn, dus dat ik dat maar in de gaten moest houden. Ze was heel blij voor me toen ik hoorde dat ik was aangenomen.

Hoe vinden jullie het werken bij de GGD?

Connie: Op het consultatiebureau heb ik altijd met heel veel plezier gewerkt. Dat vond ik zo leuk met die kleintjes. Toen kwam er een administratieve baan op mijn pad en ben ik helemaal overgestapt naar dossier beheer.

Rianne: Ik ben nog niet zo lang in dienst, maar ik heb een super goede indruk tot nu toe van het werken bij de GGD. Ik vind het heel divers en ben blij dat ik een maatschappelijk belang kan dienen. Dat was ook echt waar ik naar op zoek was.

Wat maakt jullie werk voor de GGD bijzonder?

Connie: Ik vind de GGD een fijne organisatie om voor te werken. Daarnaast heb ik fijne en lieve collega’s.  
Rianne: Voor mij is het inzetten voor gezondheid, een maatschappelijk belang, heel belangrijk. Ik merkte echt dat ik daar na een carrière in marketing aan toe was. Dus dat voelt fijn.

Hoe zou je jouw werk omschrijven aan een ander?

Connie: Ik zorg ervoor dat de dossiers compleet zijn, zodat er de juiste zorg geboden kan worden aan onze cliënten. 
Rianne: Ik ben vanuit communicatie bezig met campagnes rondom belangrijke gezondheidsthema’s en probeer de communicatie zo in te richten dat iedereen gelijke kansen heeft op het gebied van gezondheid.

Hoe vinden jullie het om als moeder en dochter voor de GGD te werken?

Connie: Heel fijn dat we beiden iets toe kunnen voegen aan de gezondheid in onze regio.
Rianne: Heel leuk, we hebben altijd genoeg om over te praten maar extra leuk dat we nu nog gerichter over ons werk kunnen kletsen samen. 
 

Wil jij na het verhaal van Connie en Rianne meer weten over werken bij de GGD? Kijk dan hier.